Laihduttaminen voi olla vaikeaa. Saatat mielestäsi syödä oikein ja treenata paljon, mutta laihduttaminen ei silti onnistu.

Luet netistä menestystarinoita, joissa joku on pudottanut 10 kiloa 10 viikossa tai saanut puolessa vuodessa adoniksen vartalon.

Tässä artikkelissa käydään läpi neljä syytä miksi mahdollisesti laihdutus ei onnistu.

1. Rutiini

Rutiinit kuntoilussa ovat hyviä, mutta ole varovainen ettet jämähdä samaan rutiiniin liian pitkäksi aikaa.

Jos teet kuukaudesta toiseen samaa kuntosaliohjelmaa samoilla painoilla huomaat helposti laihtumisen jämähtävän paikoilleen. Huomaat, että kuntosi kohotessa saliohjelman suorittaminen muuttuu kevyemmäksi. Tämä on hyvä merkki siitä, että painoja, toistomääriä, intensiivisyyttä tai koko saliohjelmaa kannattaa vaihtaa rankempaan.

Sama koskee myös lihaskasvua. Lihas kasvaa vain niin isoksi kuin sen on pakko. Eli jos haluat kasvattaa lihasmassaasi, sinun pitää nostaa painojen määrää muutaman viikon välein (ellei viikottain).

laihduttaminen kuntoilulla

2. Lihasten kasvu ja laihduttaminen

Jos treenat paljon, kovaa ja usein, mutta painosi ei tunnu putoavan voi syynä olla lihaskasvu.

Eksperttien mukaan maksimilihaskasvu ihmisellä voi olla jopa 1kg kuukaudessa. Lihaskasvu on hyväksi elimistöllesi. Kilo lihasta on huomattavasti pienempi köntti kuin kilo rasvaa, mutta nopea lihaskasvu voi saada sinut ihmettelemään miksi painosi ei putoa niin nopeasti kuin sen pitäisi.

Yksi keino varmistaa asia on käydä kehonkoostumusmittauksessa muutaman kuukauden välein. Mittauksessa käy ilmi mm. paljonko prosentteina kehossasi on rasvaa, lihasta ja nestettä.

Alla esimerkki miltä minun kehonkoostumukseni näytti vuonna 2016. Alla on vain pieni osa koko raportista.

Mittauksen tekevä ammattilainen käy läpi mitä mikäkin kohta tarkoittaa.

Kehonkoostumusmittaus

3. Vesi ja laihduttaminen

Liian vähäinen veden juominen voi helposti haitata laihduttamista.

Nesteytys auttaa kehoasi monella eri tavalla, joista yksi on rasvan polttaminen kehosta.

Kun kehosi kuivuu tulet nälkäisemmäksi ja korotat riskiä syödä liian isoja annoksia. Treenistäsi puuttuu paljon tehoja ja olosi on muutenkin tavallista laiskempi.

Verenkiertosi pitää olla toimiva koko kehossa, jotta laihdutus onnistuu. Nestehukka hidastaa kehosi metabolismia eli aineenvaihduntaa.

Hyvänä nyrkkisääntönä on pyrkiä juomaan vähintään 2l vettä päivässä. 

Omalla kohdallani toimi kikka pitää vesipulloa kokoajan mukana ja hörppiä siitä pitkin päivää. Se on huomattavasti helpompaa kuin juoda kerralla puoli litraa vettä monta kertaa päivässä.

Jos olet kuin minä ja juot monta pannullista kahvia päivässä kannattaa ehkä juoda hieman enemmän kuin kaksi litraa, koska kahvi poistaa nestettä kehostasi.

Vesi ja laihduttaminen

4. Liian vähän unta tai liika stressaaminen

Kehosi stressihormoni kortisoli estää painon pudostusta. Se voi myös estää sinua nukkumasta kunnon yöunia, joka on erittäin tärkeä osa lihaskasvua ja laihdutusta.

Huono unirytmi johtaa myös lisääntyneeseen ruokahaluun, koska hormoonien epätasapaino tekee kehosi verensokerimäärästä vaikean pitää tasapainossa.

Hyviä uutisia. Kortisolia on helppo vähentää nostamalla sen verivihollista testosteronia. Alla olevassa videossa käydään läpi miten prosessi toimii (jos et halua katsoa koko videota, hyppää kohtaan 10:25):

Valitse itsellesi ilmainen saliohjelma täältä.

Hei, olen Tapio Kauranen. Olen yrittäjä, koodari ja internet-markkinointiammattilainen. Perustin tämän sivuston, koska näin tarvetta suomalaisille ilmaisille saliohjelmille.

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

Treenivinkit, Yleinen

Jooga – Aloita joogaaminen tästä – Aloittelijan…

Treenivinkit, Yleinen, Yleinen

Pakaroiden kehittäminen – 5 liikettä parempaan takapuoleen