Military Press, tunnettu myös nimellä pystypunnerrus, on suosittu voimaharjoitteluliike, joka keskittyy erityisesti olkapäiden, yläselän ja käsivarsien lihasten vahvistamiseen. Tämä liike on olennainen osa monien urheilijoiden ja kuntoilijoiden harjoitusohjelmaa, sillä se kehittää ylävartalon voimaa ja stabiliteettia.

Liikkeen suorittaminen

Military Press suoritetaan tyypillisesti seisten, painot (käsipainot, levytanko tai kahvakuula) pidetään hartiatason yläpuolella. Liike alkaa painojen nostamisella pään yläpuolelle suorin käsin, minkä jälkeen painot lasketaan hallitusti takaisin lähtöasentoon. On tärkeää pitää selkä suorana ja välttää liiallista lantion työntämistä eteenpäin, jotta vältetään selkävammat.

Hyödyt

  • Olkapäiden vahvistaminen: Military Press kohdistuu erityisesti olkapään deltalihasryhmiin, mikä tekee siitä tehokkaan liikkeen olkapäiden vahvistamiseen.
  • Ylävartalon voiman lisääminen: Liike aktivoi myös muita ylävartalon lihaksia, kuten rintalihaksia ja tricepsit, mikä edistää yleistä ylävartalon voimaa.
  • Coren stabiliteetin parantaminen: Oikeaoppisesti suoritettu Military Press vaatii vahvaa keskivartalon tukea, mikä auttaa parantamaan core-lihasten stabiliteettia.

Variointimahdollisuudet

  1. Seisten tai istuen: Liikettä voidaan suorittaa joko seisten tai istuen. Istuessa keskivartalon tuki on helpompi ylläpitää, mikä voi olla hyödyllistä aloittelijoille.
  2. Käsipainot vs. levytanko: Liikkeen voi suorittaa joko käsipainoilla tai levytangolla. Käsipainot mahdollistavat luonnollisemman liikeradan ja voivat vähentää olkapäävammojen riskiä.
  3. Armeijapunnerrus kahvakuulalla: Kahvakuulalla suoritettuna liike tuo lisähaastetta tasapainon ja koordinaation ylläpitämiseen.

Lisätietoja ja lähteet

Lisätietoja Military Press -liikkeen tekniikasta ja sen variaatioista voit löytää Bodybuilding.com -sivustolta.

Hyödyllisiä YouTube-videoita

Treeniliike avainsanat: