Vipunostot sivulle on suosittu harjoitus, joka kohdistuu erityisesti olkapäiden sivuttaisiin lihaksiin (lateraalisiin deltoidilihaksiin). Tämä harjoitus on tärkeä osa monen kuntoilijan ja urheilijan harjoitusohjelmaa, sillä se auttaa kehittämään olkapäiden leveyttä ja muotoa.

Miten vipunostot sivulle tehdään?

Vipunostot sivulle voidaan suorittaa seisten tai istuen. Harjoitus tehdään yleensä käsipainoilla tai taljassa. Tärkeää on pitää selkä suorana ja liikkeen aikana keskittyä nostamaan painot sivuille, ei ylös. Liike alkaa käsien ollessa vartalon sivuilla ja päättyy, kun kädet ovat olkapään korkeudella, muodostaen T-kirjaimen vartalon kanssa.

  • Valitse sopivan painoiset käsipainot.
  • Seiso suorassa tai istu tukevalla penkillä.
  • Pidä selkä suorana ja katse eteenpäin.
  • Nosta käsipainot sivuille suorin käsin, kunnes ne ovat olkapäiden korkeudella.
  • Laske painot hallitusti takaisin alas.

Yleisiä virheitä

Vipunostoissa sivulle on muutamia yleisiä virheitä, jotka voivat vähentää harjoituksen tehokkuutta tai jopa aiheuttaa vammoja. Näitä ovat muun muassa liian suurten painojen käyttö, liian nopeat liikkeet ja kehon heiluttaminen nostojen aikana.

Hyödyt

Vipunostot sivulle vahvistavat olkapäiden lisäksi myös yläselän lihaksia ja parantavat olkapäiden liikkuvuutta. Säännöllinen harjoittelu voi myös auttaa ehkäisemään olkapäävammoja.

Lisätietoja ja lähteet

Lisätietoja vipunostoista sivulle ja niiden oikeaoppisesta suoritustekniikasta voit lukea Bodybuilding.com -sivustolta.

Hyödyllisiä YouTube-videoita

https://www.youtube.com/watch?v=0b2eHbBWhs8

Treeniliike avainsanat: