Mitä tarkoittaa "failureen" treenaaminen? Tehokas tapa kasvattaa lihaksia.

Kun puhutaan ”failureen” treenaamisesta, viitataan harjoittelutapaan, jossa lihasryhmää treenataan niin pitkään, kunnes se ei enää pysty suorittamaan toistoa oikealla tekniikalla. Tämä tarkoittaa, että lihas on viety äärimmäiseen väsymykseen, ja se ei enää kykene tuottamaan tarvittavaa voimaa liikkeen suorittamiseen. Tämä harjoittelutapa on suosittu erityisesti kehonrakentajien ja voimanostajien keskuudessa, mutta sitä voidaan soveltaa myös muissa kuntoilumuodoissa.

Miksi treenata failureen?

Failureen treenaamisella on useita etuja, jotka voivat auttaa saavuttamaan parempia tuloksia kuntosalilla. Tässä muutamia syitä, miksi monet valitsevat tämän harjoittelutavan:

 • Lihaskasvu: Treenaaminen failureen voi stimuloida lihaskasvua tehokkaammin, koska se aktivoi suuremman määrän lihassoluja ja aiheuttaa enemmän mikrovaurioita lihaskudoksessa, mikä johtaa lihasten korjaantumiseen ja kasvuun.
 • Voimankasvu: Kun lihas viedään äärirajoille, se joutuu sopeutumaan ja vahvistumaan, mikä voi johtaa voiman lisääntymiseen.
 • Mentaalinen kestävyys: Failureen treenaaminen vaatii henkistä sitkeyttä ja keskittymistä, mikä voi parantaa mentaalista kestävyyttä ja motivaatiota.

Kuinka treenata failureen?

Failureen treenaaminen vaatii oikeanlaista tekniikkaa ja varovaisuutta, jotta vältetään loukkaantumiset. Tässä muutamia vinkkejä, kuinka treenata failureen turvallisesti ja tehokkaasti:

 1. Lämmittele kunnolla: Ennen kuin aloitat treenaamisen failureen, varmista, että olet lämmittänyt lihaksesi kunnolla. Tämä vähentää loukkaantumisriskiä ja parantaa suorituskykyä.
 2. Käytä oikeaa tekniikkaa: Varmista, että suoritat liikkeet oikealla tekniikalla. Huono tekniikka voi johtaa loukkaantumisiin, erityisesti kun treenaat failureen.
 3. Aloita kevyemmillä painoilla: Jos olet uusi failureen treenaamisessa, aloita kevyemmillä painoilla ja lisää painoja vähitellen. Tämä auttaa kehoasi sopeutumaan uuteen harjoittelutapaan.
 4. Käytä spotteria: Jos mahdollista, käytä spotteria, erityisesti raskaissa nostoissa. Spotteri voi auttaa sinua suorittamaan viimeiset toistot turvallisesti.
 5. Kuuntele kehoasi: Vaikka failureen treenaaminen on intensiivistä, on tärkeää kuunnella kehoasi ja lopettaa, jos tunnet kipua tai epämukavuutta.

Milloin välttää failureen treenaamista?

Vaikka failureen treenaaminen voi olla tehokasta, se ei sovi kaikille tilanteille. Tässä muutamia tilanteita, joissa kannattaa välttää failureen treenaamista:

 • Aloittelijat: Jos olet uusi kuntosaliharjoittelussa, keskity ensin oppimaan oikea tekniikka ja rakentamaan perusvoimaa ennen kuin kokeilet failureen treenaamista.
 • Loukkaantumiset: Jos sinulla on ollut aiempia loukkaantumisia tai kärsit kroonisista kivuista, keskustele lääkärin tai fysioterapeutin kanssa ennen kuin aloitat failureen treenaamisen.
 • Ylirasitus: Failureen treenaaminen voi olla erittäin rasittavaa keholle. Varmista, että annat lihaksillesi riittävästi aikaa palautua harjoitusten välillä.

Failureen treenaaminen voi olla tehokas tapa lisätä lihaskasvua ja voimaa, mutta se vaatii oikeanlaista tekniikkaa ja varovaisuutta. Muista kuunnella kehoasi ja sopeuttaa harjoittelusi omiin tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Lisätietoja voit lukea esimerkiksi Bodybuilding.com -sivustolta.

Hei, olen Tapio Kauranen. Olen yrittäjä, koodari ja internet-markkinointiammattilainen. Perustin tämän sivuston, koska näin tarvetta suomalaisille ilmaisille saliohjelmille.

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

Käytössäännöt, Kuntoilu, Kuntosali

Kuntosalietiketti: Tärkeimmät säännöt ja vinkit huomioitavaksi

Kuntoilu, Liikunta, Terveys ja hyvinvointi, Treeniohjelmat

Kuinka monta kertaa viikossa kannattaa treenata: 3-5…

Kuntoilu, Painonpudotus, Terveys

Kuinka nopeasti SEO-tulokset näkyvät: 3-6 kuukautta