Volumetrics-ruokavalio: Miten se auttaa painonhallinnassa?

Volumetrics-ruokavalio on painonhallintamenetelmä, joka keskittyy ruoan energiapitoisuuteen ja tilavuuteen. Tämä ruokavalio on kehitetty auttamaan ihmisiä tuntemaan olonsa kylläiseksi ja tyytyväiseksi samalla, kun he vähentävät kalorien saantia. Volumetrics-ruokavalion periaatteet perustuvat siihen, että syömällä runsaasti vähäkalorisia, mutta tilavuudeltaan suuria ruokia, voidaan hallita painoa tehokkaasti ilman näläntunnetta.

Mitä Volumetrics-ruokavalio on?

Volumetrics-ruokavalion on kehittänyt ravitsemustieteilijä Barbara Rolls. Ruokavalion ydinajatus on, että ruoan tilavuus ja energiapitoisuus ovat avainasemassa painonhallinnassa. Volumetrics-ruokavaliossa suositaan ruokia, jotka ovat vähäkalorisia mutta tilavuudeltaan suuria, kuten vihannekset, hedelmät, keitot ja salaatit. Näiden ruokien avulla voidaan syödä suuria annoksia ilman, että kalorien saanti kasvaa liikaa.

Volumetrics-ruokavalion periaatteet

 • Energiatiheys: Volumetrics-ruokavalio keskittyy ruoan energiatiheyteen eli kalorien määrään suhteessa ruoan tilavuuteen. Vähäenergiset ruoat, kuten vihannekset ja hedelmät, ovat ruokavalion perusta.
 • Kylläisyyden tunteen lisääminen: Syömällä runsaasti vähäkalorisia ruokia, kuten keittoja ja salaatteja, voidaan lisätä kylläisyyden tunnetta ilman ylimääräisiä kaloreita.
 • Monipuolisuus: Volumetrics-ruokavalio ei rajoita tiettyjä ruokia tai ruokaryhmiä, vaan kannustaa monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon.
 • Kohtuullisuus: Vaikka ruokavalio suosii vähäkalorisia ruokia, se ei kiellä korkeakalorisia ruokia kokonaan. Niitä voi nauttia kohtuudella osana tasapainoista ruokavaliota.

Volumetrics-ruokavalion hyödyt

 1. Painonhallinta: Volumetrics-ruokavalio auttaa hallitsemaan painoa vähentämällä kalorien saantia ilman näläntunnetta.
 2. Ravitsemuksellinen tasapaino: Ruokavalio kannustaa monipuoliseen ja ravitsemuksellisesti tasapainoiseen ruokavalioon, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.
 3. Helppo noudattaa: Volumetrics-ruokavalio ei vaadi monimutkaisia sääntöjä tai rajoituksia, mikä tekee siitä helpon noudattaa pitkällä aikavälillä.
 4. Parantaa kylläisyyden tunnetta: Syömällä runsaasti vähäkalorisia ruokia voidaan lisätä kylläisyyden tunnetta ja vähentää ylensyöntiä.

Esimerkkejä Volumetrics-ruokavalion ruoista

 • Vihannekset: kurkku, tomaatti, porkkana, salaatti
 • Hedelmät: omena, appelsiini, marjat
 • Keitot: kasviskeitto, tomaattikeitto
 • Salaatit: vihersalaatti, hedelmäsalaatti
 • Vähärasvaiset maitotuotteet: rasvaton maito, jogurtti

Lähteet

Lisätietoa Volumetrics-ruokavaliosta voit lukea seuraavista lähteistä:

Hei, olen Tapio Kauranen. Olen yrittäjä, koodari ja internet-markkinointiammattilainen. Perustin tämän sivuston, koska näin tarvetta suomalaisille ilmaisille saliohjelmille.

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

Omnivorinen ruokavalio, Ravitsemus, Ruokavaliot

Kysymys: Mitkä ovat omnivoorisen ruokavalion hyödyt?

Ravitsemus, RAW-ruokavalio, Ruokavaliot

RAW-ruokavalion hyödyt: Mitä hyötyjä saat?

Ravitsemus, Ruokavaliot, Volumetrics-ruokavalio

Volumetrics-ruokavalion hyödyt: Laihdu ilman nälkää